A jóga a városi ember tökéletes segítője!

A nagyváros.

Mivel is nézünk szembe nap mint nap, amíg elmegyünk a munkába,
elvisszük a gyerekeket iskolába, óvodába, bevásárolunk vagy akár ügyeket intézünk?

Gondoljunk csak bele: füst, szmog, dugó, sok ember, várakozás, ismeretlen tekintetek, folyamatos fény, zaj, hangfoszlányok, reklámok, TV, zsúfoltság, szagok, színek.

Ezekkel az ingerekkel kéretlenül is folyamatosan találkozunk és próbálunk megbirkózni velük. Valljuk be, ez sokszor nem túl egyszerű. A mai lüktető nagyvárosokban idegesek, stresszesek, túlterheltek vagyunk.
Ezért kell találnunk magunknak, magunkban egy olyan menedéket, ahová vissza visszatérhetünk feltöltődni, energetizálódni, megnyugodni.

A negatív ingerek következménye, hogy szervezetünk óriási feszültségnek, igénybevételnek van kitéve. Ennek hatása pedig, hogy felborul a bennünk lévő egyensúly és harmónia. Állandóan fáradtnak, lehangoltnak, levertnek érezzük magunkat, még akkor is, ha konkrétan semmilyen betegségünk sincs, egyszerűen nem vagyunk harmóniában, folyamatos feszültség dúl bennünk.

Ki kell eresztenünk, meg kell nyugodnunk és meg kell találnunk azt az összhangot, amely segít abban, hogy egészségben és boldogságban tudjunk élni, mind környezetünkkel, mind önmagunkkal.

Hogyan segít neked ebben a jóga?

Az első, amit meg kell tanulnod: A Befelé figyelés. Helyezzük önmagunkat a középpontba.
Tapasztaljuk meg azt az érzést, amikor csak magadra és csak arra koncentrálsz, ami éppen
abban a pillanatban bent zajlik. A mozgás a légzéssel összehangolva egy teljes gyakorlattá válik, ami energiával tölt fel és kiegyensúlyozza az elméd. A jógagyakorlatok végzésével fizikai állapotod is javul, azonban az igazi történések testi, lelki és spirituális szinten zajlanak, amitől harmóniába kerülsz ismét, ezáltal a mindennapi
akadályokat, nehézségeket sokkal magabiztosabban és zökkenőmentesebben fogod venni.

Az az idő, amit a jógateremben töltesz, és azok a gyakorlatok, amelyeket megtanulsz, és mindennap gyakorolsz segítenek abban, hogy ezt a megszerzett tudást sikeresen hasznosítsd az élet más területein is.

Ezért ajánljuk, a jóga óráinkat neked is, ha egy olyan feltöltődési és kikapcsolódási formára vágysz, ami megmozgat és tökéletesen megteremti az összhangot a testeddel és lelkeddel egyaránt!