JÓGATANFOLYAM DEBRECEN

TISZTA FORRÁSBÓL, TISZTA JÓGA, TISZTA MÓDON!
A JÓGA AZ ÉLET ÉLÉSÉNEK A TUDOMÁNYA ÉS MŰVÉSZETE!

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A JÓGÁNAK?

 • Te is gyakorolhatod

 • Megelőzi a betegségek kialakulását

 • Egyensúlyba hozza a szervezet működését

 • Elűzi a stresszt, kiváló alvást, regenerálódást, felfrissülést biztosít

 • Helyreállítja a hormonháztatartást, nőknél a menstruációs ciklust

 • Méregtelenít, javítja az anyagcserét

 • A vérkeringést és nyirokkeringést fokozza, szív-, és érrendszeri betegségek kockázata csökken, az immunrendszer megerősödik

 • A gerinc egészségét megőrzi, tartásjavítás, ülő életmóddal járó problémák megelőzése

 • Az izületeket egészségesen, rugalmasan megtartja

 • Aktiválja a test energiaközpontjait, fokozza a teljesítőképességet, meghosszabbítja az életet, erős, fiatal, rugalmas, szép test

 • Helyes önismeretet ad, erősíti önbizalmunkat

 • Javítja az agy és az idegrendszer működését, javul a koncentrációs képesség, a memória

 • Testileg-, lelkileg-, szellemileg kiegyensúlyozottabb emberré tesz

 • Biztosítja a szeretetteljes emberi kapcsolatokat

 • A természet védelmére és tiszteletére tanít

 • EGÉSZSÉGES, SZENVEDÉSMENTES, BOLDOG ÉLETET TESZ LEHETŐVÉ!

JÓGA AZ EMBERÉRT – JÓGA NEKED!

Az emberi eszméléssel, tudatosulással egyidős. Folyamatosan fejlődik, az evolúcióhoz alkalmazkodva, mely napjainkra is érvényes.
Egyensúly, harmónia, nyugalom, egyesülés, tudás, bölcsesség, fejlődés, fejlesztés, pozitív életvitel. Természet-, élet-, fejlődés-, emberközpontú. Bölcseleti, módszertani rendszer.
Az embert komplexitásában: szomatikus, pszichés, mentális (testi, lelki, értelmi) szociális síkon fogja fel. Megismerő-, fejlesztő-, kiteljesítő életszemlélet, az ezen alapuló egészséges életvitelt jelent.
Mindig és mindenkihez egyaránt szól korra, nemre, fajra, világnézetre való tekintet nélkül. Ezért tud funkcionálni az adott viszonyok között minden társadalomban.
Egy egyszerű, céltudatos élettevékenységen keresztül az önmegismerés segítségével az ember – lehetőség szerint – minden irányú önfejlesztése, önkiteljesítése. Így önmagát irányítani, szabályozni, fejleszteni tudó, helyét a világban, időben és térben megtaláló, integrált, alkotó személyiség alakítható ki.
a harmónia, a szeretet, a türelem, az empátia és az identitás. Számára az ösztönök, a „látszatcélok, vágyak”, a pillanatnyi „érzelem-hangulaturaltság” vezette rohanó élet értéktelen. Helyette az „értelemvezéreltség, cél, értelem, tett, eredmény” szemlélet a domináns. Ez biztosítja testi, lelki, szellemi, szociális pozitív közérzetét. Így műveli az élet leplezetlen megismerését, szépségének felismerését, a tudatos létélményt az „élni tudást”. Ez az élet élés művészete. Feladatként kezel mindent.
Ezért ezek levezethetőségét, átalakíthatóságát, feloldhatóságát megvalósítja. A keletkezést, funkcionalitást, az elmúlást természetesnek tartja. Realisztikusan optimista. Gondolkodásmódja nyitott, előítéletmentes. Globalitáson, kauzalitáson alapuló logikus dialektika jellemzi. Értelmi erői a gyakorlatok következtében kifejlődnek: így például megértés, felismerés, tanulás, figyelem, képzelet, emlékezet, kreativitás, stb.

1, Szomatikus (testi) szint

A váz-, izomrendszer, a belső szervek, szervrendszerek, a hormonműködés, az idegrendszer, az érzékszervek munkáját segíti elő. Szolgálja a regenerációt, a normalizációt, a prevenciót és a rekreációt minden területen. Az energia (bioenergia) létrejöttét, fejlődését, áramlását, raktározását biztosítja. A megfelelően funkcionáló szervek, szervrendszerek által a teljes egészség létrehozása, megerősítése, állandósítása a cél. Biztosítja a minél jobb anyagcserét. Növeli a betegségekkel szembeni állóképességet. Erős, állóképes, harmonikus, tevékenységében ügyes, koordinált, szép testet alakít ki.

2, Pszichés (lelki) szint

Konkrétan hat a humánus pozitív jellemvonások kialakulására. Az érzelmi világot formálja. Feloldja a stressz és distressz hatásokat. Hangsúlyozott a lelki egyensúly, a harmónia, a relaxáltság (nyugalom) állapota. Biztosítja a stabil személyiséget, pszichikumot, ebből fakadóan a pozitív létélményt, az örömmel áthatott életszeretetet. Feltárja az érzelmi hatások és a szervi működések közötti viszonyt. Felszabadít a pszichés feszültségek, a hétköznapi élet sablonjaiból. Megváltozik, felelővé válik önmagával, a közvetlen és a közvetett környezetével való viszony: kapcsolatteremtés, elfogadás, megértés, tolerancia, önzetlenség, szeretet.

3, Mentális (értelmi) szint

Kialakul az értelemvezéreltség, a céltudatos önszabályzó életstílus. A szellemi működések, az értelmi erők fokozódnak (észlelés, figyelem-megértés, tanulás, képzelet, emlékezet, kreativitás, logikus, az érzelmek által nem befolyásolt tényszerű gondolkodás, ítéletalkotás, intuitív, szabad asszociációk, stb.). A fogalmak, a dolgok, a szituációk könnyebb átlátása, az összefüggések megértése, mérlegelése. Tudatosul a mentális, pszichikus, szomatikus, szociális természeti egység. Ez segíti az életben való eligazodást.
Mindezt a legkülönbözőbb testi, lelki, szellemi gyakorlatok rendszeres, céltudatos végzése hozza létre.
Ezek az ászanák, ászanasorozatok (testhelyzetek, testtartások, mozgásformák), a légzőgyakorlatok, tudatos légzésszabályozás, az érzékszervgyakorlatok, a koncentrációs és meditatív gyakorlatok rendszere.

4, Szociális szint

A gyakorló (sadhaka) a tanfolyamok folyamatában az atmadichara (atmadicsára): önmegfigyelés, önmegtapasztalás, ön rá-.és felismerés, ennek alapján az ön irányítás és önmegváltoztatás magas szintű útját (spirituális) járja be. Ennek következtében pozitív irányba változik mindenhez és mindenkihez való irányultsága, viszonyulása. A teljes humanitás jegyében. Életét nem csupán önmaga érdekében, hanem mindenki érdekében az egyetemes és megkülönböztetés nélküli szeretet (maitri) szerinti szolgálatban (seva (széva)) teljesíti ki.

Mivel a jóga az egész emberrel foglalkozik, következésképpen éppúgy a szomatikus, a pszichés, a mentális problémák csökkentésére, sőt megszüntetésére is felhasználható. Így alkalmas a rehabilitációra (helyreállítás), a normalizációra (természetes működések), valamint a prevencióra (megelőzés). A felsoroltak alapján világosan megérthető, hogy a jóga rendkívül alkalmas gyógyító tevékenység felhasználására, természetesen a hagyományos orvosi terápiákkal együtt.
Ez pedig már nem kis dolog, ha arra gondolunk, hogy napjaink „civilizált embere” egyre több és több betegségben szenved. Főleg mentális (gondolati), pszichés (lelki) és mentál-pszicho-szomatikus (gondolati-lelki-eredetű testi megbetegedés) problémákkal küszködik. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy a ma társadalma „beteg”, az „öngyilkosok” társadalma. Nem elégszik meg az úgynevezett „természetes” betegségekkel, hanem még ő maga is „termel” jó néhányat, ami alapvetően aláássa egészségét. Például a mozgásszegény életmód, a rossz testtartás, az élettanilag helytelen légzés, a túlzott és helytelen táplálkozás, a nem megfelelő anyagcsere, a szenvedélyek: dohányzás, alkohol, drog, pénz, siker, hatalomhajhászás, sokféle exhibicionizmus, az egészségtelen negativisztikus gondolkodás, antiszociális magatartás.
A tudatlanságból fakadó helytelen, mértéktelen életmód szinte népbetegségszintű következményeket hoz létre. Így a legkülönbözőbb mozgásszervi, vérkeringési, légzőszervi, emésztő-, kiválasztó szervi megbetegedések, degenerációk, idegrendszeri zavarok, neurózisok, szorongások, félelmek, pánikok, fóbiák, mániák, tévképzetek, egyéb mentális és szociális zavarok jöhetnek létre.
Mivel az ember testi, lelki, szellemi egység, végül az egyes kórfolyamok felborítják a szervek, szervrendszerek közötti összhangot is. Végeredményként megbetegszik az ember. Emiatt társadalmi funkcióiban is rosszul funkcionál.
Így szól a közmondás: „Az egészség nem minden, de minden semmi egészség nélkül. Ez sem hatalommal, sem gazdagsággal el nem érhető.” Az emberek szeretnének egészségesek és hosszú életűek lenni. A jógapraxis a megértésen, felismerésen, gyakorláson, tapasztalaton alapuló testi-, lelki-, szellemi-, szociális gyakorlatok összessége. Ezek rendszeres végzésével tudja biztosítani ezt a mindannyiunk által oly annyira áhított célt.

 


Fáradtnak érzed magad? Sokszor érzed úgy, hogy alig bírsz az ágyból is felkelni? Többször döntenek le a lábadról különböző betegségek? Allergiás tüneteid vannak? A distresszes életviteled már szervi problémákban is jelentkezik? Esetleg súlyproblémával is küzdesz?

 

Ha a kérdésekre igennel válaszolsz, akkor Neked is eljött az idő az életmód váltásra!

El kell gondolkodnod azon, hogy meddig csinálod még ezt, és főleg, hogy a szervezeted meddig képes még ezt elviselni!

A Jógával megtanulod más szemmel látni a világot, megérted, hogy másképp kell élned az életed, megtanulsz kicsit lassítani, lazítani és elengedni a mindennapok problémáit – egyszóval

A JÓGÁVAL MEGTANULOD VÉGRE ÉLNI AZ ÉLETED!

A jógával egészséges, teljes életet fogsz tudni élni és meg fogsz szabadulni a betegségedtől, testi, lelki, és mentális problémáidtól!

 

Te tudod, hogy a jógának milyen egyéb pozitív tulajdonságai vannak még?

–       A Jóga lelassítja a szervezeted öregedését

–       A Jóga mentálisan is egészségessé tesz

–       A Jóga javítja erőnlétedet

–       A Jóga javítja a szexuális életed

–       A Jóga energetizálja, erősíti a szervezeted

–       A Jóga boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz

–       A Jóga segít a súlycsökkentésben

“Több mint 16 kg-tól szabadultam meg mióta jógázom. A jóga gyakorlatok, a „jógázás” nem csak a testi mozgásból áll. Nagyon fontos része a szellemi és lelki gyakorlatok is. Az órák alatt nem csak azt tanultuk meg, hogy milyen fontos a gyakorlatok egymásra épülése, hanem a szellemi oktatás révén a mindennapi életben jelentkező kisebb-nagyobb problémák kezelését is. A gyakorlatok során elmondta Mónika, hogy “csigalassú”, finom és folyamatos mozdulatokkal végezzük a feladatot. A gyakorlatok segítségével a napi rohanásban is le tudtunk testileg, szellemileg „csendesedni”, mely feltöltődést nyújtott a másnapokra. Ezeken túl a közös munka, a kialakult barátságok, a remek légkör, mind-mind pluszt nyújt a mindennapokhoz. A jóga nem fitnesz, nem testépítés. A jóga testi, lelki, szellemi építkezésről szól.” Boross Sándorné Editke

 

Próbáld ki INGYEN!

Gyere el és próbáld ki Te is a jógát, győződj meg a pozitív hatásairól!

Zoltai Miklós tanfolyamvezetőnk indiai tanulmányi útja miatt a szokásos februárban induló kezdő, és haladó  jógatanfolyamok elmaradnak, a következő  turnus majd 2015. szeptemberétől lesz!

Amit jelenleg ajánlhatunk:

2015-ben is újra folyamatosan minden héten pénteken a Bocskai István Általános iskolában  ingyenes jógaórákon vehetsz részt!

Az ingyenes jógaórák időpontjai: minden héten pénteken: 18.00 – 19.30 -ig

Helyszín: Bocskai István Általános iskola tornaterme. ( Debrecen. Munkácsy u. 4. )
 
Minden héten más más jógaoktató vezetése alatt próbálhatod ki másfél órában a jógát!
 
Amit hozz magaddal: könnyű kényelmes ruházat, polyfoam…

Biztos vagyok abban, hogy ha kipróbálod, és tapasztalod önmagadon  a jógaórák jótékony hatását, akkor szeretnéd majd mélyebben is megismerni  a jógát, még több gyakorláson szeretnél majd részt venni, ezért 2015 szeptember elején újra lehetőséged lesz részt venni kezdő Jógatanfolyamunkon!

“Nagyon stresszes munkaköröm van, és a jóga segítségével semlegesíteni tudom ezt, emellett egyensúlyt tudok teremteni a munka és a magánélet között.” Holczer József

 

Ugye Te is szeretnél egészséges, distressz mentes, teljes életet élni?

Akkor akár már most is jelentkezhetsz a lenti űrlapon a 2015. szeptemberében induló kezdő és haladó jógatanfolyamainkra! A jelentkezőket regisztráljuk, és a tanfolyam előtt időben kiértesítjük E-mailben a jelentkezésükről!

Az elkövetkezendő tanfolyam helyszínéről, és időpontjáról itt a honlapon időben informálódhatsz majd!

Ám a szeptemberi tanfolyam kezdetéig sem kell, hogy jógaprogram nélkül maradj!

– 2015. április-május hónapban a DEJO különböző intenzív jógafoglalkozásokat, jógahétvégéket fog tartani Zoltai Miklós vezetésével, aki a legújabb  indiai tanulmányait, / elméleti- gyakorlati / fogja ismertetni, és gyakoroltatni a jelentkezőkkel!

– “szem és látásjavító” tanfolyam lesz szemüvegeseknek, és nem szemüvegeseknek egyaránt!

– Nyári jubileumi 30.-ik jógatáborunk lesz 2015. július 15- 25-ig, a Magyar tenger partján: Balatonszemesen! A tábor részleteit már olvashatjátok itt a honlapon!

Mindezekről részletes információt  itt a honlapon olvashattok majd időben az aktualitások menüpont alatt!

Gyere el és változtasd meg az életed, akár már egy jógafoglalkozással!

A jóga számtalan pozitív változást fog hozni az életedbe, mentálisan és fizikálisan is erősebb leszel, nyugodtabb, boldogabb napjaid lesznek és olyan meditációs technikákat fogsz elsajátítani, amelyek a mindennapi életedet könnyítik majd meg.

A jóga nem csak testedzés, hanem sokkal több annál!

 

Jelentkezz a felnőtt jóga tanfolyamra az alábbi űrlap kitöltésével!

Adataidat kérlek pontosan add meg, mivel ez alapján fogunk előjegyzésbe venni!

  Név*

  Telefonszám*

  Email cím*

  A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

  Tanáraink:

  ZOLTAI MIKLÓS

  BERTALAN MÓNIKA

  VARGA ÉVA

  jógaoktató

  ÉLETRAJZ

  VARGA ÉVA

  A Debreceni Jóga Egyesület működését, és programjait a 2015. évben , a Nemzeti Civil Alap 250.000 Ft-tal támogatta.
  Back to Top

  Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információk

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close